تاریخ انتشار: شنبه 1403/11/06 - 12:21
کد خبر: 528463

مدیر گروه گردشگری ژیوار؛

۴ هزار دفتر مسافرتی بیش از ظرفیت بازار گردشگری ایران مجوز فعالیت دارند/ دولت و مجلس صدور آنلاین مجوز گردشگری را متوقف کنند

۴  هزار دفتر مسافرتی بیش از ظرفیت بازار گردشگری ایران مجوز فعالیت دارند/ دولت و مجلس صدور آنلاین مجوز گردشگری را متوقف کنند

قانون تسهیل صدور مجوز کسب و کارها دفاتر مسافرتی را با مشکل مواجه کرده است. تا پیش از پاندمی کرونا حدود ۵ هزار آژانس گردشگری از وزارت میراث فرهنگی مجوز فعالیت داشتند که تنها ۲ هزار آژانس بصورت واقعی فعال بودند و در صنعت گردشگری ایران کار می کردند. حالا این تعداد به ۷ هزار آژانس افزایش یافته است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از همشهری؛ مجوزهای آنلاین کسب و کار برای احداث دفاتر مسافرتی در شرایطی صادر شده است که وضعیت گردشگری ایران مساعد نیست و تورهای داخلی و خارجی با رکود مواجه شده اند. اما قانون تسهیل صدور مجوز کسب و کار چه بلایی بر سر دفاتر گردشگری ایران که تا پیش از اعلام این قانون باید براساس ضوابط تعیین شده توسط وزارت میراث فرهنگی کشور، درخواست مجوز تاسیس دفاتر مسافرتی و آژانس های هواپیایی را ثبت می کردند؟

رشد قارچ گونه دفاتر مسافرتی با قانون تسهیل در صدور مجوز کسب و کار

محسن قادری، فعال گردشگری و مدیرعامل گروه گردشگری ژیوار به آسیب شناسی صدور بیش از حد مجوز دفاتر خدمات مسافرتی ذیل قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار پرداخته است. او به همشهری می گوید: آفت بسیار بزرگی گریبانگیر صنعت گردشگری ایران شده است که دولت متوجه آن نیست.

او افزود: سال 1401 قانون تسهیل صدور مجوز کسب و کارها با هدف افزایش اشتغال تصویب شد که شامل صدور مجوز بند ب برای ایجاد آژانس های مسافرتی هم شد. وزارت میراث فرهنگی نیز بدون آن که دخالتی در تصویب این قانون داشته باشد، حتی به تصویب این قانون اعتراض هم نکرد. بدین ترتیب بدون وجود نظارت کیفی در حوزه صدور مجوزهای کسب و کار، سرعت صدور مجوز بند ب ایجاد دفاتر مسافرتی رشد قارچ گونه پیدا کرد.

مدیرعامل گروه گردشگری ژیوار گفت: هیچ فیلتری برای صدور مجوز بند ب تاسیس آژانس گردشگری وجود ندارد و صرف داشتن یک مدرک لیسانس برای صدور این مجوز کافی است. در حالی که داشتن شرایط برای گرفتن مجوز بند ب ایجاد دفاتر مسافرتی بسیار مهم است. چون متقاضی این مجوز قرار است تورهای گردشگری را بفروشد، تور ورودی برگزار کند و کارگزار ویزا باشد. اما متاسفانه این مجوز به افرادی داده شده است که بدون فیلتر و مصاحبه و پایش نحوه فعالیت، بدون یک روز تجربه کار در دفاتر مسافرتی وارد صنعت گردشگری شده اند.

افزایش کلاهبرداری و شکایات نتیجه صدور بی رویه مجوز تاسیس دفاتر مسافرتی

محسن قادری در پاسخ به این سوال که افزایش بی رویه اعطای مجوز بند ب تاسیس دفاتر مسافرتی چه تاثیری بر صنعت گردشگری ایران و بازار سفر دارد؟ می گوید: افرادی که تخصصی در حوزه گردشگری و برپایی تور و گرفتن ویزا و ... ندارند با داشتن یک مجوز آنلاین کسب و کار منجر به افزایش کلاهبرداری و تبهکاری حرفه ای در صنعت گردشگری شده اند و تنها به سودجویی با ارایه پایین ترین کیفیت خدمات در حوزه سفر اقدام کرده اند.

این فعال گردشگری تاکید کرد: وضعیت فعلی صنعت گردشگری این گونه است که تعداد دفاتر خدمات گردشگری بسیار بیشتر از تقاضای سفر است که تداوم توزیع بیش از ظرفیت بازار سفر در حوزه صدور مجوز بند ب برای تاسیس دفاتر گردشگری پیامدهای بسیار منفی و نابهنجار ایجاد کرده که ذات سفر و گردشگری را زیر سوال برده است.

مدیرعامل گروه گردشگری ژیوار اعلام کرد: تاثیر منفی رشد قارچ گونه دفاتر مسافرتی ذیل قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار علاوه بر به خطر انداختن اندک دفاتر متخصص و حرفه ای موجود در بازار سفر و گردشگری، منجر به بروز پدیده دامپینگ قیمت شده است. بدین معنا که مثلا برای 4 مسافر و گردشگر با اقدام دولت در تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در حوزه گردشگری، 6 آژانس گردشگری وجود دارد که اقدام به زیرفروشی قیمت با کاهش شدید خدمات مورد نیاز گردشگران می کنند تا مشتریان یکدیگر را بربایند. همین موضوع سبب شده است که دفاتر قدیمی و متخص حوزه سفر با مشکلات بسیار مواجه شوند. ثبات بازار از دست رفته و اعتماد مسافران و گردشگران به دفاتر خدمات مسافرتی به دلیل کلاهبرداری های جدید در حوزه سفر از بین رفته است.

محسن قادری تاکید کرد: از دیگر پیامدهای رشد قارچ گونه دفاتر گردشگری دارای مجوز بند ب ذیل قانون تسهیل صدور مجوز کسب و کار، افزایش شکایات و نارضایتی بیش از حد مسافرین است و حجم شکایات آنقدر زیاد شده که وزارت میراث فرهنگی باید یک سازمان جدا فقط برای رسیدگی به شکایت داشته باشد که البته امکان آن وجود ندارد.

نیاز بازار گردشگری ایران فقط 1500 دفتر مسافرتی است

این فعال گردشگری افزود: حدود 6480 آژانس گردشگری دارای پروانه کسب و کار هم اکنون در کشور فعال هستند که بسیاری از آن ها توان رقابت ندارند و در آینده از بازار عرضه و تقاضای سفر حذف می شوند.

او گفت: ورود افراد بدون تخصص دارای مجوز تاسیس دفاتر گردشگری دارای بند ب از سامانه تسهیل صدور مجوز کسب و کار به صنعت گردشگری نتیجه عکس داده و افرادی که به هزار امید و بدون تخصص وارد این صنعت شده اند دارایی خود را از دست می دهند. مگر آن که کلاهبرداری کنند. بنابراین روند کنونی در صدور مجوز تاسیس دفاتر گردشگری از هر جهت آسیب زا است.

صدور بی رویه مجوز کسب و کار دفاتر مسافرتی باید متوقف شود

محسن قادری با اعلام این که بازار گردشگری ایران ظرفیت فعالیت حدود 1500 آژانس گردشگری را دارد گفت: با توجه به اقتصاد ضعیف، وضعیت معیشتی مردم، بحران های پی در پی، مسایل اقتصادی، نوسانات شدید ارز و اتفاقات جهانی و وضعیت ایجاد شده در روابط بین المللی ایران و تحریم های همه جانبه ایرلاین ها و محدودیت های پرواز داخلی و خارجی به همراه قوانین کلیشه ای و دست و پاگیر در صنعت گردشگری ایران، بازار گردشگری ایران ظرفیت فعالیت حدود 7 هزار دفتر مسافرتی را ندارد.

مدیرعامل گروه گردشگری ژیوار در پاسخ به این سوال که وزارت میراث فرهنگی چه وظیفه ای در قبال وضعیت ایجاد شده برای دفاتر گردشگری کشور دارد؟ گفت: وزیر جدید و وزارت میراث فرهنگی اگر بخواهد در 4 سال آینده کارآمد باشد باید به فکر ابطال قانون تسهیل صدور مجوز کسب و کارها در حوزه گردشگری باشد.

او گفت: وزارت میراث فرهنگی با توجه به وضعیت گردشگری ایران باید صدور مجوز بند ب تاسیس دفاتر مسافرتی ذیل قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار را به مدت 5 سال ملغی کند و بر نحوه فعالیت افرادی که با مجوزهای صادر شده در حال فعالیت هستند نظارت کامل و دقیق داشته باشد.

قادری با اشاره به اقدامات غیرقانونی افراد غیرمتخصص که براساس قانون تسهیل صدور مجوز کسب و کار امکان تاسیس دفاتر مسافرتی دارای بند ب یافته اند افزود: این مجوز به افراد غیرمتخصص امکان زدن تابلوی دفتر مسافرتی داده است. در حالی که آن ها هیچ تخصصی در این صنعت ندارند و به همین دلیل به بیراهه می روند. یعنی بلیت های یکطرفه به مقصد کشورهای جهان برای متقاضیان صادر می کنند، جعل فروشی ویزا می کنند و ذیل پرچم میراث فرهنگی به قاچاق انسان اقدام می کنند.

مدیرعامل گروه گردشگری ژیوار تاکید کرد: درخواست جامعه گردشگری و فعالین این حوزه آن است که وزارت میراث فرهنگی و فراکسیون گردشگری مجلس دست به دست هم دهند و گرفتن مجوز بند ب تاسیس دفاتر گردشگری را از قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار حذف کنند تا صنعت گردشگری کشور بیش از این دچار خسارت نشود.

این فعال گردشگر تاکید کرد: هم اکنون بیش از 4 هزار آژانس گردشگری مازاد در بر نیاز بازار گردشگری ایران در کشور مجوز فعالیت دارند و همین موضوع آسیب های جدی به خدمات گردشگری ایران و بازار سفرهای داخلی و خارجی وارد کرده است و وزیر میراث فرهنگی و فراکسیون گردشگری مجلس باید برای ساماندهی به این وضعیت تدبیر کنند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
حماس: بازگشت آوارگان یعنی شکست همه توطئه‌های صهیونیست‌ها
ساکنان شمال غزه به خانه‌هایشان برمی‌گردند
آتش بس بین لبنان و رژیم اسرائیل تمدید شد
آسیب مجدد به کابل‌های زیر دریایی در بالتیک
انتقاد شدید واتیکان از سیاست‌های ضد مهاجرتی «ترامپ»
رسانه اسرائیلی: با خیل نظامیان روانی چه کنیم؟
تنش آفرینی ترامپ در روابط کلمبیا-آمریکا
عراقچی: حقابه ایران بر اساس معاهده هیرمند داده خواهد شد
بیانیه کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره سخنان ظریف در داووس
توسلی: ما نباید همه شرایط و دستورالعمل‌های FATF را بپذیریم
خشونت پلیس آلمان در اعتراضات علیه راست افراطی
قالیباف: حماس زنده و بالنده است
اسلامی: فشار دولت آمریکا بر آژانس است که مزاحمت ایجاد می‌کند
گزارش عراقچی از سفر یک روزه به کابل
کاهش وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون نمی‌تواند گره‌ای از مشکلات مردم باز کند
حضور سرلشکر باقری در رزمایش نیروی زمینی ارتش
بن مناخیم: طرح ترامپ برای خاورمیانه از عربستان می‌گذرد
مصوبه مجلس در بودجه درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به مجمع رفت
بعد از اردن، مصر نیز با پیشنهاد گستاخانه ترامپ مخالفت کرد
دیدار الجولانی با هیئت امنیتی ترکیه به ریاست ابراهیم کالین
حماس: بازگشت آوارگان به شمال غزه پیروزی برای ملت فلسطین است
تصمیم‌گیری برای افزایش حقوق دستیاران پزشکی اوایل سال آینده؛ جزئیات افزایش کمک هزینه دانشجویان و دستیاران
انتقاد مدیران گروه معارف دانشگاه‌ها از طولانی بودن جذب اعضای جدید هیئت علمی
نظر دولت تأثیر مثبت معدل سال‌های یازدهم و دوازدهم بر کنکور است
نظر دولت تأثیر مثبت معدل سال‌های یازدهم و دوازدهم بر کنکور است
ثبت‌نام در فراخوان جذب اعضای هیات‌علمی تا ۱۲ بهمن تمدید شد
انتصاب محمدرضا جلیلی به سمت معاونت اردویی سازمان بسیج اساتید
وزارت علوم درباره مصوبه کنکوری پاسخی به شورا نداد
توضیحات تکمیلی درباره بررسی تاثیر معدل بر نتایج آزمون سراسری
گزارش‌های کارشناسی در شورای عالی انقلاب فرهنگی اعمال نشد
شبکه ملی حفاظت از آزمون‌ها باید تشکیل شود
موفقیت بسیج در حوزه تولید علم و استفاده از هوش مصنوعی
شکایت اتحادیۀ جنبش عدالت‌خواه دانشجویی از قوای سه‌گانه
تحول در تقابل‌های دینی دانشگاه‌های اسلامی ضروری است
تأثیر قطعی معدل پایه دهم در کنکور حذف شد
فرصت انتخاب رشته‌های بدون آزمون در تکمیل ظرفیت کاردانی علمی کاربردی تمدید شد
پایان سلطه مافیای معدل/ چرا حذف تأثیر معدل باید شامل همه پایه‌ها شود؟
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top